Overstappen naar een andere accountant / administratiekantoor ligt gevoelig - Adviloon
15384
post-template-default,single,single-post,postid-15384,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Overstappen naar een andere accountant / administratiekantoor ligt gevoelig

27 jan Overstappen naar een andere accountant / administratiekantoor ligt gevoelig

Veel bedrijven vinden het moeilijk om over te stappen naar een andere accountant/administratiekantoor gezien er toch een vertrouwensband ontstaat met degene die uw belangen behartigt en in de loop van jaren van alles op de hoogte is wat binnen uw bedrijf speelt.

Bent u tevreden over uw huidige boekhouder en sluit hij precies aan bij uw behoeften en vakgebied is er ook geen enkele reden tot overstap.

Maar in de praktijk blijkt dat de administratie in bepaalde sectoren precisiewerk vereist. Is er dan aan de kant van uw boekhouder niet de juiste vakkennis in huis kan dat problemen met zich meebrengen. Dus let goed op bij het kiezen van een administratiekantoor dat de kennis aansluit bij uw vakgebied. Ook kan het financiële plaatje een rol gaan spelen en vindt u dat u toch teveel betaald aan uw accountant/administratiekantoor of bent u genoodzaakt een deel van uw administratie (bijvoorbeeld de loonadministratie) elders onder te brengen omdat uw accountant die mogelijkheden niet biedt.

In de uitzendbranche moet ook de boekhouder over de nodige kennis beschikken omtrent alle CAO’s die van toepassing kunnen zijn gezien u toch de inlener cao in een groot aantal gevallen dient toe te passen. Ook qua loonadministratie vereist dit vakkennis. U krijgt te maken met certificeringen en keurmerken waar u ook goed op voorbereidt dient te zijn. Dit zijn slechts enkele voorbeelden waar u mee te maken kunt krijgen en dan is het uitermate belangrijk dat uw boekhouder hiervan op de hoogte is om u op de juiste manier te ondersteunen.

Het overstappen hoeft niet moeilijk te zijn. Natuurlijk is het meest gemakkelijke tijdstip om over te stappen aan het begin van een nieuw jaar zodat uw nieuwe boekhouder met een nieuw jaar kan starten maar ook een overstap in het lopende jaar is goed te doen. Gezien uw oude boekhouder verplicht is de administratie over te dragen.

Ieder kantoor streeft ernaar een langdurige samenwerking aan te gaan haar cliënten en dat is natuurlijk gewenst maar u moet er wel zeker van zijn dat u de juiste personen aan uw zijde hebt die uw belangen op een correcte manier kunnen behartigen anders is het toch verstandig een overstap te overwegen.

Geen reacties

Plaats een reactie